۲
۱۲
۱۰
۶۴
۲۸
۱۱۶
۹۰/۳
۸۹۴/۰
درصد فراوانی
۷/۱
۳/۱۰
۶/۸
۲/۵۵
۱/۲۴
۱۰۰
منبع: یافتههای تحقیق
۴-۲-۲-۴- بررسی سوالات مربوط به عوامل اقتصادی موثر بر عدمتعادلفضایی
در سوال اول از این بخش در مورد تأثیر عدم توجه به تحرک اقتصادی روستایی در راستای کاهش مهاجرت به شهرهای این استان در عدم تعادلفضایی پرسیده شده است و مشاهده شد که ۳۹% نظر کاملاً موافق روی این قضیه داشته اند و به ترتیب ۴۸% موافق، ۷% بینظر، ۴% مخالف و ۱% کاملاً مخالف بودند.
تأثیر سیاستهای قطب رشد قبل از انقلاب در سوال دوم پرسیده شده است که ۷% کاملاً موافق، ۳۵% موافق، ۳۸% بینظر، ۱۹% مخالف و ۱% کاملاً مخالف بودند.
در سوال سه در خصوص تأثیر اقتصاد متکی بر نفت و تمرکز فعالیتها در کلانشهرها پرسیده شده است که ۳۸% کاملاً موافق، ۳۹% موافق، ۸% بینظر، ۱۲% مخالف و ۳% کاملاً مخالف اعلام کرده اند.
تأثیر تخصیص اعتبارات به طور نامتناسب در بین شهرهای خراسان رضوی در در سوال چهار مورد سوال واقع شده است و مدیران و کارشناسان این گونه اظهار نظر کرده اند که ۲۵% کاملاً موافق، ۵۰% موافق، ۱۱% بینظر، ۱۳% مخالف و ۱% کاملاً مخالف.
در سوال پنج در مورد تأثیر تمرکز نقشها در مشهد و عدم توجه به واگذاری برخی از نقشها به دیگر شهرهای استان از جمله شهرهای میانی پرسیده شده است و مشاهده شد که ۳۴% کاملاً موافق، ۵۳% موافق، ۷% بینظر، ۶% مخالف بودند.
تأثیر عدم قطب بندی مناطق صنعتی و اقتصادی جهت رشد و توسعه مناطق در سوال شش مورد سوال قرار گرفته است که ۲۳% کاملاً موافق، ۶۰% موافق، ۱۱% بینظر، ۵% مخالفت خود را بیان کرده اند.
در سوال هفت در مورد تأثیر بی توجهی به ایجاد فرصتهای اشتغال در شهرهای متوسط و کوچک استان خراسان رضوی پرسیده شده است و مشاهده شد که ۳۷% کاملاً موافق، ۵۳% موافق، ۵% بینظر و ۵% مخالفت خود را بیان کرده اند.
بی توجهی برای ایجاد شبکه های کارآفرینی از طریق تشکیل خوشه های صنعتی در منظومه های روستایی، شهرهای کوچک و متوسط در بروز عدمتعادل فضایی، در سوال هشت مورد سوال قرار گرفت که ۲۹% کم، ۷% کاملاً موافق، ۵۸% موافق، ۹% بینظر، ۴% مخالفت خود را بیان کرده اند.
جدول ۴-۱۴ توزیع فراوانی عوامل اقتصادی موثر بر عدم تعادلفضایی
عوامل اقتصادی
کاملاً مخالفم
مخالفم
نظری ندارم
موافقم
کاملاً موافقم
جمع
میانگین
واریانس
عدم توجه به تحرک اقتصادی روستایی در راستای کاهش مهاجرت به شهرهای این استان
فراوانی
۱