درصد
تعداد
درصد
۱۳۹۰
۸۲۳۴۵
۸۱/۴۹
۸۲۹۸۹
۱۹/۵۰
۱۶۵۳۳۴
مأخذ: سرشماری عمومی نفوس و مسکن، ۱۳۹۰
۳-۶-۴- ساختمان سنی جمعیت منطقه پنج
در سال ۱۳۹۰[۳۹] از کل جمعیت منطقه ۵، ۳۱۷۷۴ نفر (۳۴/۱۹ درصد) در گروه سنی ۱۴–۰ سال، ۱۲۴۸۸۶ نفر (۷۶ درصد) در گروه سنی ۶۴ – ۱۵ ساله و ۷۶۵۶ نفر (۶۵/۴ درصد) در گروه سنی ۶۵ ساله به بالا قرار دارند. بر این اساس غالب جمعیت در سنین ۶۴ – ۱۵ ساله قرار دارند که گویای جوانی جمعیت در منطقه پنج میباشد.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل
۴-۱- مقدمه
در این فصل یافتههای تحقیق ارائه شده و با کمک مدلهای آماری و چارچوب نظری بررسی و تحلیل شده است. برای این منظور فصل حاضر در دو بخش ارائه شده است. یکم، یافتههای تحقیق. دوم، تجزیه و تحلیل.
۴-۲- یافتههای تحقیق
۴-۲- ۱- آمار توصیفی
از منابع اطلاعاتی که ما را در شناخت بیشتر عرصه پژوهش یاری میکند، پیمایش میدانی و اطلاعات توصیفی حاصل از مشاهدات و تکمیل پرسشنامه است. بنابراین در ادامه سعی بر آن است که مهمترین اطلاعات توصیفی حاصل از مطالعات میدانی انجام شده ارائه شود.
۴-۲- ۲- آمارهای توصیفی متغیرهای زمینه منطقه پنج
متغیرهایی که در این قسمت مورد بررسی قرار میگیرد در دو دسته طبقهبندی میشوند؛
۱ـ متغیرهایی که اطلاعات اجتماعی ـ اقتصادی از وضعیت پرسش شوندگان در اختیار میگذارند. این متغیرها شامل سن، جنسیت، وضعیت تأهل، محل تولد، وضعیت سواد و وضعیت اشتغال هستند.
۲ـ متغیرهایی که اطلاعاتی کالبدی و محیطی را از محیط سکونت افراد پرسش شونده عرضه میکند. این متغیرها شامل مدت اقامت، شکل و الگوی سکونت، نوع مالکیت مسکن، مساحت محل سکونت و تعداد اتاق خواب هستند.
۴-۲- ۲-۱- متغیرهایی که حاوی اطلاعات اجتماعی ـ اقتصادی از وضعیت پرسششوندگان
میانگین سنی پرسش شوندگان ۳۹ سال بود. کمترین سن شرکت کنندگان ۱۸ سال و بیشترین آن ۷۲ سال است. از لحاظ جنسیت افراد پرسش شونده حدود ۲۴۹ نفر (۸/۷۷ درصد) مرد و ۷۱ نفر (۲/۲۲ درصد) زن میباشند. از کل جمعیت پرسش شونده، ۲۳۲ نفر (۵/۷۲ درصد) متأهل و ۸۷ نفر (۲/۲۷ درصد) مجرد میباشند. از نظر وضعیت سواد پرسش شوندگان، ۲۱ نفر (۶/۶ درصد) بیسواد، ۵۸ نفر (۱/۱۸ درصد) ابتدایی، ۴۴ نفر (۸/۱۳ درصد) راهنمایی، ۱۰۲ نفر (۹/۳۱ درصد) متوسطه، ۹۵ نفر (۷/۲۹ درصد) دارای تحصیلات دانشگاهی میباشند. طبق اطلاعات بدست آمده از پرسشنامه ۹۴ نفر (۴/۲۹ درصد) کمتر از ۵۰۰ هزار تومان درآمد داشته اند. ۱۴۶ نفر (۶/۴۵ درصد) بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان، ۵۱ نفر (۹/۱۵ درصد) بین یک میلیون تا یک میلیون و پانصد هزار، ۲۹ نفر (۱/۹ درصد) بیشتر از یک میلیون و پانصد هزار تومان درآمد داشته اند. وضعیت اشتغال افراد پرسش شونده نشان میدهد. ۱۰۹ نفر (۱/۳۴ درصد) از پرسش شوندگان غیر شاغل هستند، ۳۸ نفر (۹/۱۱ درصد) کارمند خصوصی، ۲۷ نفر (۴/۸ درصد) کارمند دولتی، ۹۴ نفر (۴/۲۹ درصد) شغل آزاد و ۵۲ نفر (۲/۱۶ درصد) سایر مشاغل بودند. اکثریت افراد در خانوارهای ۴ نفره بودند (۶/۴۱ درصد) و به ترتیب خانوارهای ۵ نفر و بیشتر (۸/۲۳ درصد)، خانوارهای ۳ نفر (۶/۲۱ درصد) و خانوارهای ۲ نفره (۹/۱۰ درصد) بودند.
همانگونه که در جدول شماره ۴-۱ آورده شده است از نظر مدت سکونت بیشترین درصد مربوط به ۱۵ سال و بالاتر است (۴/۵۴ درصد) و به ترتیب ۱۰-۱۵ سال با (۲/۲۶ درصد)، ۵-۱۰ سال با ۴/۱۳ درصد و کمتر از ۵ سال با (۹/۵ درصد) در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
جدول (۴-۱): مدت سکونت پرسش شوندگان
مدت سکونت
فراوانی
درصد فراوانی
کمتر از ۵ سال
۱۹
۹/۵
بین ۵ تا ۱۰ سال
۴۶
۴/۱۳