بحرانی
آماره
۷۰/۵۶
*۹۸/۸۴
۳۶/۵۲
*۸۲/۸۰
۱۸/۵۳
*۲۳/۸۱
۵۹/۵۰
*۶۱/۵۲
۲۳/۴۶
۰۶/۴۰
۰۷/۴۷
۷۳/۴۱
۴۹/۴۴
۹۲/۳۹
۰۷/۴۰
۴۶/۳۷
۹۵/۴۰
۲۶/۳۹
مأخذ: یافتههای تحقیق
به همان صورت مدل با تورم، نتایج آزمون اثر مدل با تورم انتظاری در جدول ۴-۱۰ نشان میدهد که در تمام الگوها مقدار آماره محاسباتی از مقدار بحرانی بیشتر است، در نتیجه فرض صفر مبنی بر نبود رابطه همگرایی بلندمدت بین متغیرها رد میشود و وجود رابطهی بلندمدت بین این متغیرها تأیید میشود. در مرتبهی بالاتر نیز فرض وجود یک رابطهی بلندمدت را نمیتوان پذیرفت تا در نهایت فرض وجود سه رابطهی بلندمدت در الگوی سوم رد نمیشود، بنابراین مدل سوم به عنوان مدل مناسب این مدل برگزیده میشود. بر طبق آزمون حداکثر مقدار ویژه، تنها یک رابطهی بلندمدت بین متغیرها در مدل با تورم انتظاری وجود دارد.
برآورد بردارهای همانباشتگی
با توجه به نتایج به دست آمده در بخش قبل، در هر دو مدل با تورم و تورم انتظاری وجود رابطه بلندمدت بین متغیرها تأیید شد. بنابراین در این بخش با بهره گرفتن از الگوی تصحیح خطای برداری، رابطهی بلندمدت بین متغیرها و از همه مهمتر بین بازده داراییها و نرخ تورم و تورم انتظاری به دست آمده و تحلیل میشود.
برای بررسی قابلیت پوشش داراییها در مقابل تورم، متغیرهای الگو با سه وقفه و عرض از مبدأ، با بهره گرفتن از الگوی تصحیح خطای برداری (VECM)، که بردار کوتاه مدت، بلند مدت را نشانمیدهد، برآورد میشود، سپس لازم است قیدهایی را براساس مبانی نظری اقتصادی و یا هر گونه اطلاعات قبلی بر ضرایب بردارهای همگرایی بلندمدت تحمیل کرد تا روابط تعادلی بلندمدت شناسا شود، در اینجا با توجه به هدف و فرضیات پژوهش، ضریب داراییها به عنوان قید، برابر با یک قرار داده میشود تا در نتیجهی آن ضریب سایر متغیرها قابل تفسیر گردد. جدول۴-۱۱ و ۴-۱۴ نشاندهندهی نتایج برآورد مدلهای هر یک از چهار دارایی در برابر تورم، تورم انتظاری و سایر متغیرهای مؤثر است.
جدول ۴-۱۱: بردارهای همانباشتگی مقید مدل بازده داراییها و تورم
بازده دارایی
متغیر توضیحی
سهام