ماده ۵: دانشجو تعهد و قبول می کند در صورت خودداری از پرداخت بهای خسارت، موسسه میتواند خسارت مذکور را از طریق مراجع قضایی مطالبه و وصول کند؛ به علاوه به موسسه حق میدهد به منظور استیفای حقوق خود، از طریق دادگاه، معادل وجه مذکور در ماده ۴ را از محل توقیف کتابهای عرضه شده نگارنده برای فروش، تامین نماید.
ماده ۶: اینجانب دانشجوی رشته مقطع
تعهد فوق وضمانت اجرایی آن را قبول کرده، به آن ملتزم می شوم.
نام و نام خانوادگی:
تاریخ و امضا:
پایان نامه کارشناسی ارشد رشته: باستان شناسی
گرایش: دوران تاریخی
عنوان پایان نامه:
تأثیر نقوش سفال کلار بر قالی کلاردشت
نام دانشجو:
شهرام نصرالهی
استاد رهنما:
دکتر سید مهدی موسوی کوهپر
استاد مشاور:
دکتر محمود حیدریان
ماه و سال دانش آموختگی
زمستان ۱۳۹۲
پیشکش به پدر و مادر عزیزم
خدا را بسی شاکرم که از روی کرم، پدر و مادری فداکار نسیبم ساخته تا در سایه درخت پر بار وجودشان بیاسایم و از ریشه آنها شاخ و برگ گیرم و از سایه وجودشان در راه کسب علم و دانش تلاش نمایم. والدینی که بودنشان تاج افتخاری است برسرم و نامشان دلیلی بر بودنم، چرا که این دو وجود، پس از پروردگار، مایه هستی ام بوده اند دستم را گرفتند و راه رفتن را در این وادی زندگی پر از فراز و نشیب آموختند. آموزگارانی که برایم زندگی، بودن و انسان بودن را معنا کردند…
تشکر و قدر دانی
سپاس خدای را که سخنوران، در ستودن او بمانند و شمارندگان، شمردن نعمت های او ندانند و کوشندگان، حق او را گزاردن نتوانند. سلام و درود به شهیدان این مرز و بوم ایران همیشه سر بلند مان؛ و نفرین بر دشمنان این خاک پر گوهر بار…
بدون شک جایگاه و منزلت معلم، اجَل از آنست که در مقام قدر دانی از زحمات بی شائبه ی او، با زبان قاصر و دست ناتوان، چیزی بنگاریم. اما از آنجایی که تجلبل از معلم، سپاس از انسانی است که هدف و غایت آفرینش را تامین می کند و سلامت امانت هایی را که بدستش سپرده اند به نحو احسنت به یادگار می گذارد.
از استاد با کمالات و شایسته جناب آقای دکتر سید مهدی موسوی کوهپر که در کمال سعه صدر، با حسن خلق و فروتنی، از هیچ کمکی در این عرصه بر من دریغ ننموده و از زحمات و راهنمایی این رساله را بر عهده گرفتند نهایت سپاس را اعلام می دارم.
از استاد ارجمند جناب آقای دکتر محمود حیدریان که زحمت مشاوره این رساله را متقبل شدند کمال سپاس و تشکر و قدردانی را دارم. همچنین تشکر و قدر دانی از استاد بزرگوار جناب آقای دکتر محمد قمری فتیده که در دوران تحصیلی کارشناسی ارشد نهایت تلاش و راهنمایی را برای این جانب داشته اند را دارم.
در اینجا لازم می دانم ار استادان فرهیخته بنده در دوره کارشناسی، جناب آقای سید رضا موسوی میر کلا، سرکار خانم شراره عطایی نیا و همچنین سرکار خانم آمنه بیشه کلایی نهایت سپاس و قدر دانی را داشته و سر تعظیم فرود آورم.
چکیده:
با توجه با فعالیت های گسترده صورت گرفته در زمینه پژوهشهای باستان شناسی در کلاردشت اطلاعات ذی قیمتی در ارتباط با گذشته این منطقه بدست آمد. محیط زیست و جغرافیای منطقه کلاردشت شرایط و بستر مطلوبی را فراهم آورد تا اقوام مختلف در دوره زمانی گوناگون بتوانند دست آورد های هنری و صنعتی خود را به منصه ظهور برسانند. با توجه به کاوش های باستانی در تپه کلار کلاردشت وجود سردوک های گلی، سفال، پیکرک، و آثار معماری نشان دهنده فرهنگ غنی منطقه است. نقوش موجود در سفال تپه کلار تاثیر پذیری شدید هنرمند از محیط جغرافیایی پیرامون را نشان می دهد. وجود آلات ریسندگی در لایه های مختلف تپه کلار نشان از انجام فعالیتهای ریسندگی و بافندگی در منطقه دارد. از طرفی دیگر بدست آمدن مهر استوانه ای با نقش بز کوهی و گوزن حکایت از گستردگی داد و ستد و مراودات تجاری این ناحیه با سایر مناطق دارد. با توجه به مطالعاتی که در مورد سفال و قالی کلاردشت انجام شد می توان از بهره گیری هنرمندان این منطقه از نقوش حیوانی، گیاهی، هندسی، و نقش مایه های مشابه در صنایع نساجی و سفالگری پی برد. بنابر شواهد موجود می توان اظهار داشت که در دوره های زمانی مختلف هنرمند این منطقه با تأثیر پذیری از محیط زیست و جغرافیای منطقه به خلق آثار دست زده است. با توجه به موضوع پژوهش حاضر که تأثیر نقوش سفال کلار بر قالی کلاردشت است، ابتدا به بررسی نقشهای موجود بر سفال تپۀ کلار پرداخته شد و سپس با نقشهای موجود بر روی قالیهای کلاردشت مقایسه گردید.
واژگان کلیدی: تپۀ کلار، نقوش سفال، طرحهای هندسی، اشکال جانوری، قالی کلاردشت، نقوش قالی.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فصل اول- مقدمه
۱-۱تعریف مسئله اهداف……………………………………………………………………………………………………………………………….۲
۱-۲ سوالات تحقیق ……………………………………………………………………………………………………………………………………..۳
۱- ۳ فرضیه ها و پیش ها……………………………………………………………………………………………………………………………۳
۱-۴ جنبه نو آوری و جدید بودن………………………………………………………………………………………………………………….۳
۱-۵ مواد و روش انجام تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………..۴
۱-۶ پیشینه مطالعاتی وپژوهشی…………………………………………………………………………………………………………………..۴
۱-۷ مفاهیم……………………………………………………………………………………………………………………………………………………۶
فصل دوم: موقعیت جغرافیایی کلاردشت……………………………………………………………………………………………..۹
۲- ۱ موقعیت جغرافیایی کلاردشت……………………………………………………………………………………………………………۱۰
۲-۲ پیشینه تاریخی کلاردشت…………………………………………………………………………………………………………………..۱۰
۲-۳ چشم انداز طبیعی کلاردشت……………………………………………………………………………………………………………..۱۲
۲-۴ آب و هوای و پوشش گیاهی و جانوری……………………………………………………………………………………………..۱۳
۲-۵ موقعیت جغرافیایی تپۀکلار…………………………………………………………………………………………………………………۱۶
۲-۶ پیشینه سفالگری در ایران…………………………………………………………………………………………………………………..۱۶
۲-۷ سفال تپه کلار…………………………………………………………………………………………………………………………………….۲۰
۲-۸ خصوصیات سفال تپه کلار………………………………………………………………………………………………………………….۲۴
۲-۹ تزئینات سفال تپه کلار……………………………………………………………………………………………………………………….۲۵
۲-۱۰ سفال سدۀ های نخستین اسلامی…………………………………………………………………………………………………..۲۷
فصل سوم: پیشینهی هنر قالیبافی ……………………………………………………………………………………………………..۲۹
دانلود پایان نامه در رابطه با : تأثیر نقوش سفال کلار بر قالی کلاردشت- فایل ۲