۳
اراک
۳۳
یاسوج
۲۳
سبزوار
۲۰
نوشهر
۱۴
ایرانشهر
۹
چابهار
۴
اردبیل
۸
بوشهر
۳۵
زابل
۱۳
ایلام
۱۸
خرمآباد
۲۱
رامسر
۲۹
سیرجان
مجموع گرهها
۳۷
شکل (۴-۲): ۳۷ شهر موجود در مجموعه دادههای IAD
۴-۴٫ نتایج محاسباتی (برای حالت قطعی)
در این بخش نتایج تخصیص ساده و تخصیص چندگانه در حالت قطعی ارائه میشوند. هزینههای ثابت راهاندازی محور () را بسته به بزرگی و کوچکی جریان و پرجمعیت بودن شهرها بر اساس مجموع جریانهایی که از هر گره سرچشمه میگیرد () محاسبه کرده و در مدل جایگذاری کردیم. در این قسمت هزینهی راهاندازی هر محور را در گرههای مربوطه از فرمول حساب می کنیم.
مثلاً برای هزینههای راهاندازی محور گرهی ۱ داریم: ۷۸۰/۲۱ برای گرهی ۲ : ۱۴۸/۲۳ و برای گرهی ۳ : ۲۴۸/۲۲ . برای ظرفیت هر گره نیز باز از () استفاده کرده و از فرمول ، مثلاً برای ظرفیت گرهی ۱ داریم: ۱۷۸/۲ برای ظرفیت گرهی ۲ : ۳۱۵/۲ و برای ظرفیت گرهی ۳ داریم: ۳۱۵/۲ .
ضریب کاهشی هزینههای جمع آوری و توزیع را نیز بر اساس فرض رایجی که در مرور ادبیات موجود است برابر یک میگیریم (). اما ضریب کاهشی هزینههای انتقال را از هر دوی ضرایب هزینههای جمع آوری و توزیع کمتر فرض کرده و مدل را با مقادیر ۸/۰ و ۶/۰ ، ۴/۰، ۲/۰ پیادهسازی میکنیم.
مدل این قسمت با بهره گرفتن از نرمافزار GAMS ver.24 که در مواجهه با مسائل عدد صحیح مختلط یکی از بهترین ابزارهای تحلیل نتایج است و با بهره گرفتن از رایانهی شخصی به مشخصات ریزپردازندهی مرکزی ۶۷/۲ گیگابایت هرتزی اینتل و حافظهی داخلی ۴ گیگابایت[۲۲] تجزیه و تحلیل شده است. مدلهای مختلف در عرض کمتر از ۱۰ ثانیه به صورت بهینه حل شدند و به همین دلیل نیازی به گزارش زمان حل بهینهی مدل ندیدیم. لیست جریانها و فاصلهی شهرها نیز در پیوستهای انتهایی پایاننامه آمده است.
۴-۴-۱٫ نتایج محاسباتی حالت قطعی تخصیص سادهی ظرفیت محدود مسئلهی مکانیابی محور (CSAHLP)