“
در مجموع، نتایج نشان داد که بین نوسانات سطح نقدینگی ناشی از شوکهای اقتصادی و بازده غیر عادی شرکتها ارتباط معکوس و معنادار وجود دارد. این یافته با ادعای مطرح شده در فرضیه اول سازگار است و این فرضیه در سطح اطمینان ۹۵ درصد پذیرفته می شود.
۴-۶) نتایج حاصل آزمون فرضیه دوم
فرضیه دوم
بین نوسانات سطح نقدینگی ناشی از شوکهای اقتصادی و اعتبار تجاری شرکتها رابطه معناداری وجود دارد.
جهت آزمون این فرضیه از یک مدل رگرسیونی که در آن، اعتبار تجاری شرکتها به عنوان متغیر وابسته و تابعی از متغیرهای مستقل و کنترلی میباشد؛ استفاده شده است. نتایج حاصل از برازش مدل رگرسیونی آزمون فرضیه اول در جدول ۴-۵ آمده است.
جدول ۴-۵: نتایج تجزیه و تحلیل آماری برای آزمون فرضیه دوم
سطح معنی داری F آماره F آماره دوربین واتسون R2 تعدیل شده ۰۰۰/۰ ۰۷/۱۰ ۷۷۴/۱ ۱۵۴/۰ سطح معنی داری
(P-value)
آماره t اندازه ضریب β (استاندارد شده) متغیر ۸۸۲/۰ ۱۴۹/۰ ۰۰۵/۰ CRISIS*LIQ ۰۲۹/۰ ۰۶۲/۲ ۰۳۷/۰ MB ۰۰۱/۰ ۲۶۹/۳ ۱۲/۰ Size ۰۰۳/۰ ۹۴۷/۲ ۱۳۹/۰ NWC ۶۴۶/۰ ۴۶/۰- ۰۱۶/۰- CF ۱۹۳/۰ ۳۰۳/۱ ۰۴۵/۰ CPAX ۰۰۰/۰ ۹۰۲/۵ ۲۷۷/۰ DEBT ۴۴۸/۰ ۷۶/۰ ۰۲۶/۰ Cf_Vol ۶۹۶/۰ ۳۹۱/۰ ۰۱۴/۰ DIV
منبع: یافته های پژوهشگر
نتایج تحلیل آماری در خصوص اعتبار الگوی رگرسیونی در بخش اول جدول فوق آمده است. ضریب تعیین مدل رگرسیونی ۱۵۴/۰ میباشد و حاکی از این که این مدل توانسته است۴/۱۵درصد از تغییرات اعتبار تجاری شرکتهای نمونه آماری را از طریق متغیرهای مستقل تبیین نماید. همچنین، نتایج نشان میدهد که آماره دوربین واتسون بین ۵/۱ تا ۵/۲ بوده و بنابرین، بین خطاهای الگوی رگرسیونی خود همبستگی شدیدی وجود ندارد و عدم وجود خود همبستگی بین خطاها، به عنوان یکی از فرضهای اساسی رگرسیون در خصوص مدل برازش شده، پذیرفته می شود.
نتایج تحلیل واریانس رگرسیون (ANOVA)، که بر اساس آماره F درخصوص آن تصمیم گیری می شود؛ برای الگوی برازش داده شده در آزمون فرضیه فرعی اول در دو ستون آخر جدول ۴-۵ آمده است. فرضیه های آماری مربوط به تحلیل آماره F به صورت ذیل میباشد.
H0: βi=0 الگوی رگرسیونی معنی دار نیست
H1: βi≠۰ الگوی رگرسیونی معنی دار است
سطح معنی داری آماره F برای مدل کمتر از سطح خطای آزمون(۰۵/۰=α ) است و در نتیجه فرض H0 فوق رد می شود و رگرسیون برآورد شده بلحاظ آماری معنی دار و روابط بین متغیرهای تحقیق، خطی میباشد[۴۹].
ضریب برآورد شده برای متغیر CRISIS*LIQ که ارتباط بین نوسانات سطح نقدینگی ناشی از شوکهای اقتصادی و اعتبار تجاری شرکتهارا نشان میدهد، بمیزان ۰۰۵/۰ و با سطح معناداری ۸۸۲/۰ میباشد که بالاتر از ۰۵/۰ (سطح خطای آزمون) است. این یافته حاکی از این است که بین متغیرهای مذکور، ارتباط معناداری بلحاظ آماری وجود ندارد.
در خصوص متغیرهای کنترلی، نتایج حاکی از این است که بین نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری، اندازه شرکت، خالص سرمایه در گردش و اهرم مالی با اعتبار تجاری شرکتها، ارتباط مستقیم و معناداری برقرار است. به عبارت دیگر، شرکتهای با اندازه بزرگتر و سطح بدهی بالاتر، دارای اعتبار تجاری بیشتری بوده اند.
همچنین، مطابق با یافته ها، بین اعتبار تجاری با متغیرهای جریان نقدی، مخارج سرمایه ای، نوسانات جریان نقدی و سود تقسیمی ارتباط معنادار وجود نداشته است. این یافته ها نشان میدهند که متغیرهای مذکور در تعیین سطح اعتبار تجاری شرکتها نقشی نداشته اند و در ارزیابی اعتبار تجاری شرکتها و بررسی نشانه های آن، نمی توان به آن ها اکتفا نمود.
در مجموع، نتایج نشان داد که بین نوسانات سطح نقدینگی ناشی از شوکهای اقتصادی و بازده اعتبار تجاری شرکتها ارتباط معنادار به لحاظ آماری وجود ندارد. این یافته با ادعای مطرح شده در فرضیه دوم ناسازگار است و این فرضیه در سطح اطمینان ۹۵ درصد رد می شود.
۴-۷)خلاصه نتایج آزمون فرضیات
هدف اساسی تحقیق حاضر، بررسی تاثیر نوسانات سطح نقدینگی ناشی از شوکهای اقتصادی بر بازده غیر عادی و اعتبار تجاری شرکتهای پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران میباشد. در این راستا، ۲ فرضیه مطرح شده است که هر یک بر یکی از متغیرهای مذکور تأکید دارند. در این فصل، فرضیات تحقیق مورد آزمون قرار گرفت و نتایج ارائه شد. نتایج تحلیل های آماری در خصوص فرضیات تحقیق، در جدول ذیل به صورت خلاصه ارائه شده است.
جدول ۴-۶ : خلاصه نتایج آماری حاصل از آزمون فرضیات تحقیق
خلاصه فرضیه ضریب متغیر مستقل اساسی سطح معنی داری نتیجه بین نوسانات سطح نقدینگی ناشی از شوکهای اقتصادی و بازده غیر عادی شرکتها رابطه معناداری وجود دارد. ۰۰۲/۰ ۰۲۶/۰ پذیرش فرضیه بین نوسانات سطح نقدینگی ناشی از شوکهای اقتصادی و اعتبار تجاری شرکتها رابطه معناداری وجود دارد. ۰۰۵/۰ ۸۸۲/۰ رد فرضیه
منبع: یافته های پژوهشگر
-
- Hsiu J. F ↑
-
- Fama & French ↑
-
- ۱ Ross ↑
-
- ۲ Chen et al. ↑
-
- Term Structure ↑
-
- ۱ Fisher and Jordan ↑
-
- ۲ Poon and Taylor ↑
-
- Mukherjee and Naka ↑
-
- ۱ Laidler and Parkin ↑
-
- Nik, Maheran and Muhammad Nik ↑
-
- Rakowski, David and Xiaoxin Wang,Beardsley ↑
-
- Lucas, Robert E. ↑
-
- Fan, Y. , A. Barua, W. Cready and W. Thomas ↑
-
- Collins, D. W. and S. P. Kothari ↑
-
- Easton, P. and M. Zmijewski ↑
-
- Kasznik, R. and M. F. McNichols ↑
-
- -persist ↑
-
- Dechow, R. , S. Richardson ↑
-
- Durtschi, C. and P. Easton ↑
-
- Brown, L. D. , and M. Caylor ↑
-
- Long-term Equilibrium ↑
-
- ۲ Granger ↑
-
- ۳ Johansen and Juselius ↑
-
- Gulnur, Muradoglu and Kivilcim, Metin ↑
-
- Lili and Zvliv f. Hv ↑
“