۶
ماشین آلات و تجهیزات
۵
۷
محصولات فلزی
۵
۸
غذایی به جز قند و شکر
۵
۹
سیمان، آهک، گچ
۵
۳-۹-روش گردآوری داده ها
گردآوری دادههای مورد نیاز پژوهش، یکی از مراحل اساسی آن است و به لحاظ اهمیت آن، باید به طور دقیق تعریف و مشخص شود. مرحله گردآوری دادهها، آغاز فرایندی است که طی آن پژوهشگر یافتههای میدانی و کتابخانهای را گردآوری میکند و سپس به خلاصهسازی یافتهها از طریق طبقهبندی و سپس تجزیه و تحلیل آنها میپردازد و فرضیههای تدوین شده خود را مورد ارزیابی قرار میدهد و در نهایت نتیجهگیری میکند و پاسخ مسأله پژوهش را به اتکای آنها مییابد. به عبارت دیگر، پژوهشگر به اتکای دادههای گردآوری شده حقیقت را آن طور که هست کشف میکند. بنابراین، اعتبار دادهها اهمیت بسیاری دارد، زیرا دادههای غیرمعتبر مانع از کشف حقیقت میشود و مسأله و مجهول موردنظر پژوهشگر به درستی معلوم نمیشود و یا تصویری انحرافی و ناصحیح از آن ارائه خواهد شد. برای حفظ اعتبار دادههای گردآوری شده، پژوهشگر باید دادههای صحیح را با دقت تمام گردآوری کند (حافظنیا، ۱۳۸۵: ۱۶۲).
درپژوهش حاضر کلیه داده های موردنیازاز طریق مراجعه به صورت های مالی و یادداشت های توضیحی و با بهره گرفتن از نرم افزارهای تدبیرپرداز، رهاورد نوین۳ ونشریات و سایت های مربوط به بازار بورس اوراق بهادارتهران و سایت رسمی بانک مرکزی گردآوری شده است. همچنین جهت غنای مبانی نظری پژوهش، از کتب و مجلات تخصصی نیز استفاده شده است.
۳-۱۰- مدل های پژوهش
بر اساس فرضیه فرعی ۱ برای بررسی رابطه بین نسبت بدهی ها به جمع کل بدهی ها و حقوق صاحبان سهام بر اساس ارزش دفتری و بازده غیر عادی در هر صنعت از مدل رگرسیون چند متغیره زیر استفاده می شود: (مورادگلیو و سیواپرساد،۳۳۳:۲۰۱۲)
مدل(۱)
CAA: میانگین انباشته بازده غیر عادی شرکت i در دوره t
α: مقدار ثابت
Industry L1i,t : نسبت بدهی های صنعت به جمع بدهی ها و حقوق صاحبان سهام صنعت بر اساس ارزش دفتری
: متغیر اندازه شرکت
توبینQ نسبت: QT
P/E: نسبت قیمت به سود سهام
Interest: نرخ بهره
Risk: ریسک شرکت
بر اساس فرضیه فرعی ۲ برای بررسی رابطه بین نسبت بدهی های بلندمدت به حقوق صاحبان سهام بر اساس ارزش دفتری و بازده غیر عادی در هر صنعت از مدل رگرسیون چندمتغیره زیر استفاده می شود: (مدل ۲)
Industry L2i,t : نسبت بدهی های بلندمدت صنعت به حقوق صاحبان سهام صنعت بر اساس ارزش دفتری
برای آزمون فرضیه اصلی ۱ از تلفیق مدل ۱ و ۲ مدل رگرسیون چند متغیره زیر برای بررسی رابطه بین ساختار سرمایه بر اساس ارزش دفتری و بازده غیر عادی در هر صنعت به دست می آید: (مدل ۳)
برای بررسی رابطه بین نسبت بدهی ها به جمع کل بدهی ها و ارزش بازار حقوق صاحبان سهام و بازده غیر عادی در هر صنعت بر اساس فرضیه فرعی ۳ از رگرسیون چند متغیره زیر استفاده می شود: (مدل ۴)
Industry LM1i,t :نسبت بدهی های صنعت به جمع بدهی ها و ارزش بازار حقوق صاحبان سهام صنعت
بر اساس فرضیه فرعی ۴ برای بررسی رابطه بین نسبت بدهی های بلندمدت به ارزش بازار حقوق صاحبان سهام و بازده غیر عادی در هر صنعت از رگرسیون چند متغیره زیر استفاده می شود: (مدل ۵)
Industry LM2i,t : نسبت بدهی های بلندمدت صنعت به ارزش بازار حقوق صاحبان صاحبان سهام صنعت
برای آزمون فرضیه اصلی۲ جهت بررسی رابطه بین ساختار سرمایه بر اساس ارزش بازار و بازده غیر عادی در هر صنعت از تلفیق مدل ۴ و ۵ رگرسیون چند متغیره زیر حاصل می شود: (مدل ۶)
برای آزمون فرضیه اصلی سوم بر اساس رگرسیون چند متغیره زیر رابطه بین میزان متمرکز بودن صنعت و بازده غیر عادی در هر صنعت سنجیده می شود: (مدل ۷)
HI: شاخص هرفیندال
مدل دیگری که برای آزمون فرضیه اصلی ۳ وجود دارد از تلفیق کلیه مدل های ذکر شده و به صورت زیر ارائه می شود: (مدل ۸)
۳-۱۱-روش تجزیه و تحلیل داده ها وآزمون فرضیه ها
پس از آنکه پژوهشگر دادهها را گردآوری و طبقهبندی کرد باید مرحله بعدی فرایند پژوهش، که به مرحله تجزیه و تحلیل دادهها معروف است، را آغاز کند. این مرحله در پژوهش اهمیت زیادی دارد زیرا نشان دهنده تلاشها و زحمات فراوان گذشته است. در این مرحله، پژوهشگر اطلاعات و دادهها را در جهت آزمون فرضیه و ارزیابی آن مورد بررسی قرار میدهد. در مرحله تجزیه و تحلیل، آنچه مهم است این است که پژوهشگر باید اطلاعات و دادهها را در مسیر هدف پژوهش، پاسخگویی به سؤالهای پژوهش و نیز ارزیابی فرضیههای پژوهش خود، مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد (حافظنیا، ۱۳۸۵: ۲۳۱).
در انجام این پژوهش، از روشهای آماری متعددی استفاده میشود که در ادامه به تفصیل تشریح میشود. پس از جمع آوری اطلاعات، توابع (الگوهای) مورد نظر به کمک الگوهای اقتصادسنجی برآورد خواهند شد. این الگوها شامل رگرسیون چندمتغیره، آزمون فروض کلاسیک، روش استفاده از دادهها، آزمون ریشه واحد در دادههای ترکیبی و آزمون همجمعی است که در ادامه به شرح این الگوها پرداخته میشود.
۳-۱۱-۱- رگرسیون چندمتغیره