فرایند
۳۰
۸۱/۰
دارای اعتبار
بهرهوری و کیفیت
۳۰
۸۳/۰
دارای اعتبار
نیروی انسانی
۳۰
۸۵/۰
دارای اعتبار
ارتقاء و آموزش مشتری
۳۰
۸۶/۰
دارای اعتبار
۳-۹ معرفی تکنیکهای آماری
۳-۹-۱ آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف[۱۳]
یکی از مفروضههای بنیادی آزمونهای پارامتریک، نرمال بودن توزیع متغیر است. البته رعایت این مفروضه الزامی نیست و با بزرگ بودن حجم نمونه و نبود چولگی شدید، میتوان از آن صرف نظر کرد. برای آزمون توزیع متغیرها از آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف استفاده شده است. در این آزمون، فرضیه صفر بیانگر «نرمال بودن توزیع» و فرضیه مخالف «نرمال نبودن توزیع» است. تصمیم گیری در مورد رد یا پذیرش آزمون با توجه به سطح معنیداری محاسبه شده انجام میگیرد. سطح معنیداری محاسبه شده بزرگتر از ۰۵/۰ باشد، فرضیۀ صفر رد نشده و نتیجه گیری می شود که توزیع نرمال است.
۳-۹-۲ آزمون T یک نمونه ای[۱۴]
برای مقایسۀ میانگین مشاهده شده متغیرهای مورد مطالعۀ پژوهش با میانگین نظری، از آزمون آماری t یک نمونه ای استفاده شده است. بنابراین به منظور شناسایی عنصرهای اثرگذار بر تمایل به خرید بیمهنامه های اتومبیل (بیمه بدنه ـ بیمه حوادث سرنشین)، از آزمون t استفاده شده و محقق فرض می کند اگر میانگین شاخص های مربوط به هر یک از عنصرهای هشتگانه مدل بالاتر از ۳ باشد، آن عامل به عنوان عامل مؤثر بر تمایل به خرید بیمهنامه های اتومبیل (بیمه بدنه ـ بیمه حوادث سرنشین)، شناخته می شود.
۳-۹-۳ آزمون دوجملهای[۱۵]
در این پژوهش به منظور حصول اطمینان از نتایج آزمون t، از آزمون دوجملهای نیز استفاده شده است. با این آزمون میخواهیم مطمئن باشیم که نتیجه به دست آمده از روش t ناشی از شانس و تصادف نیست. محقق فرض می کند اگر بیش از ۵۰% پاسخ دهندگان جوابی بیش از میانگین داده ها (۳) بدهند، آن فرضیه مورد قبول و در غیر این صورت پذیرفته نمی شود.
۳-۹-۴ آزمون رتبه بندی فریدمن[۱۶]
در این تحقیق به منظور رتبه بندی عوامل مؤثر شناسایی شده، از تکنیک فریدمن نیز استفاده شده است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل یافته ها
۴-۱ مقدمه
یکی از مهمترین بخشهای پژوهشی که با داده ها سر و کار دارد، تجزیه و تحلیل داده ها است. که اینگونه پژوهشهای علمی با تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها به نتیجه میرسند. پس از گردآوری اطلاعات، داده ها استخراج و پژوهش میشوند. منظور از استخراج، خارج کردن اطلاعات و طبقه بندی آنها به صورت اعداد و ارقام در صفحۀ داده ها است. در مرحلۀ پردازش هم به کمک تکنیکها و ابزار آمار و ریاضی، اطلاعات به دست آمده در قالب جدولها قرار گرفته و در مرحلۀ آخر مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند. در این مرحله محقق با بهره گرفتن از روشها و تکنیکهای آماری پاسخ سؤالها و فرضیه های خود را میگیرد.
۴-۲ توصیف و تحلیل داده های پژوهش
یکی از فرآیندهای هر پژوهش علمی با روش پیمایشی، توصیف اطلاعات گردآوری شده است. در پژوهشهای پیمایشی معمولاً متغیرهای پژوهش و ویژگی پاسخ دهندگان، برای توصیف و قضاوت بهتر در مورد نتایج به دست آمده از نمونه آماری گزارش میشوند.
۴-۳ بخش اول؛ مشخصات پاسخ دهندگان
در این بخش هر کدام از مشخصات پرسیده شده از پاسخگویان با ارائۀ جداول و نمودار فراوانی مورد بررسی قرار میگیرند. خصوصیات مورد بررسی در مورد هر فرد عبارت است از:
- جنسیت