دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشکده کشاورزی
تاثیر تیمار کلسیم بر عمر پس از برداشت میوه گوجه فرنگی رقم “دافنیس“
پایان نامه کارشناسی ارشد علوم باغبانی
سکینه بهرامیان
استاد راهنما
دکتر علی اکبر رامین
۱۳۹۳
دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشکده کشاورزی
پایاننامه کارشناسی ارشد رشته علوم باغبانی خانم سکینه بهرامیان
تحت عنوان
تاثیر تیمار کلسیم بر عمر پس از برداشت میوه گوجهفرنگی رقم “دافنیس“
در تاریخ ۲۶/۶/۱۳۹۳ توسط کمیته تخصصی زیر مورد بررسی و تصویب نهایی قرار گرفت.
۱- استاد راهنمای پایان نامه دکتر علی اکبر رامین
۲ـ استاد مشاور پایان نامه دکتر فریبا امینی
۳- استاد داور دکتر مصطفی مبلی
۴- استاد داور دکتر قدرت الله سعیدی
سرپرست تحصیلات تکمیلی دانشکده دکتر محمد مهدی مجیدی سپاس خدای را که سخنوران، در ستودن او بمانند و شمارندگان، شمردن نعمت های او ندانند و کوشندگان، حق او را گزاردن نتوانند. و سلام و دورد بر محمّد و خاندان پاک او، طاهران معصوم، هم آنان که وجودمان وامدار وجودشان است؛ و نفرین پیوسته بر دشمنان ایشان تا روز رستاخیز…
بدون شک جایگاه و منزلت معلم، اجّل از آن است که در مقام قدردانی از زحمات بی شائبه ی او، با زبان قاصر و دست ناتوان، چیزی بنگاریم.اما از آنجایی که تجلیل از معلم، سپاس از انسانی است که هدف و غایت آفرینش را تامین می کند و سلامت امانت هایی را که به دستش سپرده اند، تضمین؛ بر حسب وظیفه و از باب ” من لم یشکر المنعم من المخلوقین لم یشکر اللَّه عزّ و جلّ” :
ازپدر و مادر عزیزم این دو معلم بزرگوارم که همواره بر کوتاهی و درشتی من، قلم عفو کشیده و کریمانه از کنار غفلت هایم گذشته اند و در تمام عرصه های زندگی یار و یاوری بی چشم داشت برای من بوده اند؛ خاضعانه سپاسگزاری مینمایم.
صمیمانهترین سپاسم را تقدیم به برادر عزیزم میکنم که در لحظه لحظه های زندگیام یاریم نمود، آرزومند زیباترین آرزوهایش هستم.
از استاد با کمالات و شایسته؛ جناب آقای دکتر علی اکبر رامین که در کمال سعه صدر، با حسن خلق و فروتنی، از هیچ کمکی در این عرصه بر من دریغ ننمودند و زحمت راهنمایی این پایان نامه را بر عهده گرفتند و سعادت شاگردیشان از بزرگترین افتخارات زندگیام است کمال تشکر و قدردانی را دارم؛
از استاد صبور و فرزانه ، سرکار خانم دکترفریبا امینی، که زحمت مشاوره این پایان نامه را متقبل شدند که بدون مساعدت ایشان، این پروژه به نتیجه مطلوب نمی رسید ، تشکر و قدردانی میکنم ؛
و از استاتید فرزانه و دلسوز؛ جناب آقای دکتر مبلی و جناب آقای دکتر سعیدی که زحمت داوری این پایان نامه را متقبل شدند؛ تشکر و قدردانی میکنم.
از کلیه کارشناسان و کارکنان آزمایشگاههای علوم باغبانی تشکر مینمایم.
از کلیه دوستان و همکلاسیهای عزیزم که همواره یاریگرم بودند متشکرم.
سکینه بهرامیان
شهریورماه ۹۳
کلیه حقوق مادی مترتب بر نتایج مطالعات، ابتکارات و نوآوریهای ناشی از تحقیق موضوع این پایان نامه متعلق به دانشگاه صنعتی اصفهان است.
تقدیم به پدرم
کوهی استوار و حامی من در تمام زندگی
تقدیم به مادرم
سنگ صبوری که الفبای زندگی به من آموخت
تقدیم به برادر و خواهرم
که در سایه همدلی و مهربانیشان به این منظور نائل شدم
فهرست مطالب
عنوان صفحه
فهرست مطالب هشت
فهرست جداول یازده
چکیده ۱
فصل اول: مقدمه و بررسی منابع ۲
۱-۱- مقدمه ۲
۱-۲- تاریخچه گوجهفرنگی ۲
۱-۳- گیاهشناسی گوجهفرنگی ۲
۱-۴- ارزش غذایی گوجهفرنگی ۲
۱-۵- میزان تولید گوجهفرنگی در ایران و جهان ۲
۱-۶- شرایط محیطی مطلوب رشد گوجه فرنگی ۲
۱-۶-۱- ویژگی های خاک گوجه فرنگی ۲
۱-۷- فیزیولوژی پس از برداشت ۲
۱-۸- اهمیت کلسیم در تغذیه گیاهی ۲
۱-۹- اهمیت کیفیت محصولات ۲
۱-۱۰-پارامترهای فیزیکی و شیمیایی کیفیت ۲
۱-۱۱- اهمیت کلسیم در کمیت و کیفیت محصول گوجهفرنگی ۲