۰/۹۵۲**
۰/۹۹۶**
-۰/۴۷۳
I1030
۰/۷۱۷**
-۰/۵۱۲*
۰/۹۵۳**
۰/۹۵۲**
۱
۰/۹۷۷**
-۰/۷۱۶**
I1060
۰/۵۵۲*
-۰/۳۷۰
۰/۹۹۶**
۰/۹۹۶**
۰/۹۷۷**
۱
-۰/۵۵۲*
رواناب
-۰/۹۹۲**
۰/۷۸۲**
-۰/۴۷۶
-۰/۴۷۳
-۰/۷۱۶**
-۰/۵۵۲*
۱
همبستگی در سطح ۰۱/۰ درصد
همبستگی در سطح ۰۵/۰ درصد
۳-۱۷- مکان یابی عرصه های مناسب برای استحصال رواناب
همان طور که بیان شد رطوبت اولیه خاک، بارش، دما و بافت خاک از فاکتورهای تاثیرگذار بر سطح منبع متغیر میباشد که در این تحقیق پارامترهای شیب، دما، بارش، و رطوبت اولیه خاک برای تعیین سرعت ثابت نفوذ مورد توجه قرار گرفت و به عنوان پارامترهای مهم و تاثیرگذار در تحلیل سلسله مراتبی استفاده شد که نقش مهمی را در مکان یابی عرصه های مناسب برای استحصال رواناب ایفا می کنند همچنین در این تحقیق با برآورد رطوبت اولیه و تعیین سرعت ثابت نفوذ آب در خاک و تعیین شدت بارش که از پارامترهای مهم در تعیین سطح منبع متغیر میباشد با بهره گرفتن از نرمافزار ArcGIS 9.3 میزان رواناب حاصل از شدت بارش نیم ساعته و یک ساعته با دوره بازگشت ۲ سال و ۱۰ سال برآورد شد.
رابطه ۳-۳: R = 0.331 + 0.231 + 0.157P + 0.106NDVI + 0.071Sw + ۰.۰۴۸Is + ۰.۰۳۳F + 0.024T
در این مرحله، نقشه مناطق مستعد استحصال آب با به کارگیری مفهوم سطح منبع متغیر بر اساس ارتفاع آب قابل استحصال و از طریق مدل AHP تهیه شد که بر این اساس در سطح مراتع میتوان مناطق مستعد جهت احداث مخازن آب با حجم ذخیرههای مختلف را تشخیص داد.
شکل ۳-۳۰، نقشه کلاسهبندی تولید رواناب را در ۶ کلاس نامناسب تا تا سطح عالی نشان میدهد. که در آن اراضی نامناسب اراضی غیرمرتعی میباشد. همچنین شکل ۳-۳۱، منحنی هیستوگرام جهت طبقه بندی پتانسیل تولید رواناب منطقه را نشان میدهد. سپس مساحت هر یک از طبقات بر حسب کیلومترمربع مشخص شد و درصد هر یک از طبقات تعیین شد جدول ۳-۳۳، ۸۳/۱۱ درصد از منطقه مورد مطالعه پتانسیل عالی برای تولید رواناب را دارا میباشد در حالی که ۹۸/۵ درصد از منطقه پتانسیل ضعیفی برای تولید رواناب را دارا میباشد.
شکل ۳-۳۰: منحنی هیستوگرام جهت طبقه بندی پتانسیل تولید رواناب
شکل ۳-۳۱: طبقه بندی اراضی برای استحصال رواناب
جدول (۳-۳۳): مساحت و درصد طبقات
درصد
مساحت
طبقات