۲۷۴۴
۶۴/۷۳
۹۲/۷۷
۴۳/۶۹
مریدان
۳۹۰۲
۲۱۰۲
۱۸۰۰
۵۴/۷۶
۵۰/۸۲
۵۹/۷۰
منبع: مرکزآمار ایران : سرشماری عمومی نفوس مسکن شهرستان لنگرود سال ۹۰
مجموع افراد شاغل، بیکار و در جستجوی کار را را در زمان معین، جمعیت فعال می گویند. بنابراین کودکان، دانشجویان، دانش آموزان، زنان خانه دار( که منحصراً به کار خانه داری می پردازند )، بازنشستگان و کسانی که تأمین معیشتشان یکسره به عهده دیگری است از شمار جمعیت فعال بیرو نند. در کل بر اساس تعریف قانون کار در بسیاری از کشورها افراد اعم از زن و مرد از ۱۵ سالگی جزء نیروی کار جامعه محسوب و تا پایان ۶۴ سالگی در سن کار باقی می مانند.
میزان فعالیت یکی از نسبتهای مهم دموگرافی و اقتصادی است که میزان نیروی کار جامعه را در زمان و مکان مشخص و تحولات آن در مقاطع مختلف زمانی معلوم می دارد( جوان، ۱۳۸۰ ،۲۰۶ ). تعداد جمعیت فعال اقتصادی دهستانهای مورد مطالعه به نسبت جمعیت آنها نشان میدهد که اکثر دهستانها نصف جمعیتشان فعال اقتصادی می باشند. میزان فعالیت اقتصادی در بین زنان روستایی به علت شرایط حاکم بر عملکرد و فعالیت زنان، به مراتب پایین تر از مردان است. در صورتی که زنان اغلب به کارهای تولیدی ( زراعی، دامداری و صنایع دستی ) اشتغال دارند.
از نظر توزیع فضایی بیکاران و ترکیب جنسی ناهماهنگیهایی در سطح دهستان ها دیده می شود، درصد بیکاری در بین زنان و مردان یکسان نبوده است، تقریباً از شرایط حاکم اقتصادی و اجتماعی در روستاها به علت ماهیت کار و فعالیت در این نواحی در بین بخشهای مختلف اقتصادی و گروه های عمده شغلی تبعیت می کند. بیشترین بیکاران در دهستان دریاسر با ۲۶۵ نفر و دهستان دیوشل با ۱۹۸ نفر می باشند.
جدول شماره(۱۷ ـ ۳ ) جمعیت فعال، مشارکت اقتصادی،نرخ مشارکت اقتصادی، شاغلان مرد و زن به تفکیک دهستان ۹۰
دهستان
کل جمعیت فعال اقتصادی
جمعیت مردان فعال اقتصادی
جمعیت زنان فعال اقتصادی
نرخ مشارکت اقتصادی مردان
نرخ مشارکت اقتصادی زنان
کل شاغلان
جمعیت مردان شاغل
جمعیت زنان شاغل
چاف
۳۱۲۳
۲۵۶۹
۵۵۴
۲۶/۸۲
۷۴/۱۷
۲۹۸۲
۲۴۶۵
۵۱۷
دیوشل
۳۸۹۵
۳۲۶۴
۶۳۱
۸۰/۸۳
۲۰/۱۶
۳۶۹۷