“
مارک جی هولمز در سال ۲۰۱۱ به بررسی فاکتورهای مؤثر بر تجزیه و تحلیل سرمایه گذاری سهام پرداخت واگذاری فعالیتهای اقتصادی به بخش خصوصی، پدیده ای است که امروزه به دلالیل متعددی در کشورهای مختلف جهان در مقیاس وسیعی صورت میگیرد. به طوری که نمی توان را به کشورهای پیشرفته یا در حال توسعه و یا گروه خاصی از کشورها محدود ساخت. در شرایط کنونی جهان و در موارد متعددی دولتها احساس میکنند که واگذاری فعالیتهای اقتصادی و مؤسسات به بخش خصوصی و مشارکت دادن عامه مردم در این فعالیتها امری غیر ضروری است.
انریکو مورتو در سال ۲۰۱۱ به بررسی رابطه بین ارزش افزوده و تغییرات سود پرداخت که گزیده ای از چکیده آن به شرح زیر میباشد سود حسابداری به طور گسترده در ارزشیابی سهام و ارزیابی عملکرد مدیریت و قراردادهای بدهی مورد استفاده قرار میگیرد. تعیین اقلام و متغیرهای مالی که ارتباط معناداری با سود حسابداری داشته و بر اساس آن ها بتوان در صورت امکان سود شرکت ها را پیشبینی نمود، از اهمیت زیادی برخوردار است.یکی از این اقلام ارزش افزوده است که هدف این تحقیق بررسی سودمندی ارزش افزوده اقتصادی پالایش شده است.
کوین .سی رید در سال ۲۰۱۰ به توانایی سود برای پیشبینی جریان نقدی و سودهای آتی پرداخت
منافع سرمایهگذار در یک مؤسسه شامل سودهای آتی، جریانهای نقدی آتی و پرداخت سود نقدی آتی میباشد.اطلاع از این منافع مورد تقاضای سرمایهگذاران است و آگاهی از دو منفعت سود و جریانهای نقدی آتی بیشتر جلب توجه میکند.سرمایهگذاران به دنبال برآورد سود و جریانهای نقدی مؤسسهای که در آن سرمایهگذاری کردهاند هستند، تا بتوان درباره دریافت سود نقدی آتی و ارزش سهام خود به قضاوت بپردازند.
ژاکلین هورن در سال ۲۰۱۱ بررسی تاثیر شیوه های تامین مالی بر ارزش شرکت را مورد پژوهش قرار داد و به این نتیجه دست یافت که یکی از ابزارهای توسعه اقتصادی ایجاد بازاری کارآ و قوی در سرمایه میباشد. برای کمک به شفافیت بازار و رشد آن نیاز به انجام تحقیقات در زمینههای مختلف پولی و مالی میباشد. از طرف دیگر برای بهبود سیستمهای مدیریت و راهنمایی سرمایهگذاران نیاز به انجام اینگونه مطالعاتی همواره وجود دارد.
فصل سوم
روش تحقیق
۳-۱ مقدمه
هر تحقیقی بدین منظور صورت میگیرد که بتواند از یافته هایی که از مطالعه یک یا چند گروه کوچک به نام نمونه به دست می آید، تعمیم هایی را در ارتباط با گروه بزرگتری که جامعه نامیده می شود و این گروه کوچک در واقع معرفی برای آن هستند، انجام دهد، مقادیری از قبیل میانگین، میانه و انحراف معیار که در آمار توصیفی توضیح داده شدند برای مشخص کردن و ویژگیهای گروه مورد مطالعه محاسبه میشوند و شاخصها یا آمارهها نام دارند. محقق سعی دارد با بهره گرفتن از روشها و فنون ویژه از روی این شاخصها، مقادیر مربوط به ویژگیهای جامعه را که پارامتر نامیده میشوند برآورد کنند و این کار را به گونه ای انجام دهد که دارای اعتبار بوده و تا آنجا که امکان دارد از خطا به دور باشد. محاسبه پارامترهای مربوط به جامعه مورد مطالعه و بیان تعمیمهای لازم را استنباط آماری میگویند.
از آنجا که در اکثر مطالعات، محقق نمیتواند به تک تک رویدادها و یا افراد تشکیل دهنده جامعه مورد نظر دسترسی داشته باشد، لذا بهره گیری از روشها و فنون خاصی که استنباط آماری بر آن ها استوارند ضرورت پیدا می کند در بسیاری از مطالعات، حتی اگر امکان دستیابی به واحدهای اجزاء جامعه نیز میسر باشد ملاحظات اقتصادی و مسئله زمان نیز عواملی مهمی هستند که محقق را وارد میکنند با مطالعه نمونه ای از جامعه به استنتاج و تعمیمهای لازم بپردازد.
۳-۲ روش تحقیق
معمولا محققان در خصوص تعریف مشخص از انواع روش های تحقیق، اتفاق نظر نداشته و بر این اساس تقسیم بندی های متفاوتی از آن به عمل آمده است. از نظر ماهیت می توان روش تحقیق را به روش های تاریخی، توصیفی و تجربی تقسیم بندی کرد. همچنین از لحاظ هدف به سه دسته شامل تحقیق کاربردی، بنیادی و عملی تقسیم بندی نمود. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و روش توصیفی و از نظر مکانی دارای خصوصیات کتابخانه ای و میدانی است (پیمایشی) به منظور بررسی ادبیات موضوعی و پیشینه تحقیق، مطالعات کتابخانه ای صورت گرفت و در مرحله میدانی به قصد جمع آوری داده های مورد نیاز پرسشنامه تنظیم و اجرا گردید و سوالات تحقیق از نوع توصیفی است.
۳-۳ جامعه آماری
جامعه آماری به مجموعه افراد، اشیاء و یا به طور کلی پدیده ها ی اطلاق می شود که محقق میتواند نتیجه مطالعه خود را به کلیه آن ها تعمیم دهد. جامعه آماری تحقیق با یک یا چند صفت مشترک شناسایی می شود.
جامعه آماری این تحقیق کل شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد . در مجموع۴۲۰ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (بین سالهای ۸۸-۹۲) ، ۳۳۸ شرکت تا انتهای سال ۹۲ فعال بوده که تعداد ۱۹۹ شرکت شرایط لازم را دارا هستند و نمونه مورد نظر از بین آن ها انتخاب میگردد.
۳-۴ نمونه آماری
نمونه گیری ابزاری تحقیقی است و آن را می توان جزئی از روش تحقیق تلقی کرد که کار را تسهیل
میکند. برای نمونه گیری در پژوهش های علوم رفتاری روش های متداولی وجود دارند که از جمله آن ها نمونه گیری تصادفی ساده، نمونه گیری تصادفی نظام یافته، نمونه گیری طبقه ای، نمونه گیری خوشه ای و نمونه گیری چند مرحله ای میباشد. (آذر و مومنی، ۱۳۷۹)
۳-۵ حجم نمونه آماری
در بیشتر موارد به سبب حجم گسترده جامعه آماری، مراجعه به کلیه آحاد جامعه و مطالعه تک تک آن ها امکان پذیر نیست. در این صورت محقق ناگزیر است که بخشی از جامعه آماری را مورد مطالعه قرار داده و نتیجه بررسی را به تمامی جامعه آماری تعمیم دهد. مراجعه به بخشی از جامعه آماری جهت شناسایی همه آن را روش نمونه گیری مینامند.
انجام این کار زمانی امکان پذیر است که بخشی نمونه کلیه صفات و ویژگی های جامعه آماری را دارا باشند و بتوان آن را نمایشگر جامعه محسوب داشت. پس نمونه آماری به بخشی از جامعه آماری اطلاق می شود که ویژگی ها و صفات جامعه آماری را در خود داشته باشد و محقق بتواند با مطالعه آن بخش، درباره جامعه آماری قضاوت کند. درعین حال نمونه آماری باید قابل دسترسی بوده و امکان مطالعه آن توسط محقق فراهم باشد. به طوری که ازتوضیح درباره نمونه آماری روشن می شود و می توان برای نمونه آماری از دو ویژگی عمده روایی و تناسب حجمی سخن گفت:
۳-۵-۱ روایی نمونه آماری
روایی نمونه آماری از آن است که بتوانیم نمونه مورد مطالعه را از نظر همگونی با جامعه مورد مطالعه و دارا بودن ویژگی ها و صفات آن، بخشی از جامعه آماری تلقی کنیم.
۳-۵-۲ تناسب حجمی نمونه آماری
تناسب حجمی نمونه مورد مطالعه در آن است که بخش مورد مطالعه حجم کافی و مناسب داشته باشد، به طوری که از نظر کمی نیز بتوان آن را نمایشگری از جامعه آماری تلقی کرد و نتایج مطالعه را به جامعه تعمیم داد.
“